käsityöt

Mekko-ompelua: suunnitelmat selvillä


Olen etsiskellyt neutraalin oloista mekkoa: jotain minkä voisi yhdistää kaikenvärisiin asusteisiin. Jotain niin pliisua, ettei normaalisti tule ikinä hankittua.
Eilisellä kangaskauppakierroksella törmäsin tosi hyvään kandidaattiin: kangas oli italialaista villasekoitetta. Se oli toimittajan näyterulla, joten metrihintakin pysyi maltillisesti 10 euron alapuolella.
Kankaan keskellä oli vaihdos tumman ja valkean sävyn värillä. Ajattelin, että tällainen pieni määrä vaihtelua sopisi mekkoonkin, vaikka hillittyyn kokonaishenkeen tähdätäänkin. Jotta look ei kuitenkaan näyttäisi ihan Harvey Dentiltä, vaihdoin yläosassa tumman ja vaalean kappaleiden puolia.

Mekon perusosien ompelu sujui suht jouhevasti: käytin burdan valmiskaavaa. Olin ommellut samalla mallilla jo yhden mekon aiemminkin, joten tiesin mitä odottaa. Helmakin tuli ommeltua käsin kuntoon saman illan aikana, enää vain silitys puuttuu.
Kuitenkin, laitettuani mekon päälle huomasin villan kutittavan sen verran, että tämä tarvitsee kyllä vuorikankaan: sen ompelu on siis luvassa vielä lähiaikoina. Myös takaosa kaipaa vielä pientä fiksausta:

Mutta pidin paljon siitä, miten nopeasti tämä lähti valmistumaan. Odotan jo kovasti, että saisin tän valmiiksikin asti – ehkä ens viikolla!

Jätä kommentti